کاهش قیمت ورق گرم و افت تقاضا قیمت را نزولی کرد.
سنگ آهن
هفته گذشته در بازار واردات سنگ آهن چین قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد رشد جزیی داشته از 99.9 دلار به 100.45 دلار هر تن سی اف آر رسید. شرکت بزرگ برزیلی واله معتقد است قیمت سنگ آهن با ثبات عرضه و تقاضا فعلا در حدود 100 دلار در هر تن باقی خواهد ماند.
قراضه
در بازار واردات قراضه ترکیه هفته گذشته قیمت قراضه سنگین 20-80 از 348 دلار به 325 دلار هر تن سی اف آر رسید.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن نیز از 300 دلار به 285 دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز 3 دلار افت داشته 340 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.
بیلت
هفته گذشته میانگین قیمت بیلت صادراتی فوب دریای سیاه 9 دلار ارزان تر شده 426 دلار هر تن فوب ثبت شد. در بازار داخلی چین قیمت بیلت از 403 دلار به 409 هر تن درب کارخانه رسید. بیلت صادراتی چین نیز یک دلار رشد داشته 426 دلار هر تن فوب رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت 3 دلار رشد داشته 450 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد. در ترکیه نیز هفته گذشته بیلت وارداتی 9 دلار افت داشته 445 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.
افت تقاضا باعث کاهش قیمت شد.
میلگرد
هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی چین در 450 دلار هر تن فوب ثبات داشت. در بورس شانگهای قرارداد آتی میلگرد تحویل ماه می از 421 دلار هفته قبل به 426 دلار هر تن رسید. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه نیز 10 دلار ارزان تر شده 540 دلار هر تن فوب ثبت شد. همچنین هفته گذشته در جنوب شرق آسیا میلگرد وارداتی از 459 دلار هفته قبل به 462 دلار هر تن سی اف آر رسید.
از طرفی در بازار داخلی امریکا میلگرد از 795 دلار به 788 هر شورت تن درب کارخانه رسید. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد 5 یورو رشد داشته 625 یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد.
ورق
هفته گذشته ورق گرم صادراتی فوب دریای سیاه 15 دلار افت داشته 470 دلار هر تن فوب ثبت شد. ورق گرم صادراتی چین از 471 دلار به 460 دلار هر تن فوب رسید. در جنوب شرق آسیا نیز میانگین قیمت ورق گرم وارداتی 2 دلار افت داشته به 482 دلار هر تن سی اف آر رسید.
قابل ذکر است در بازار داخلی اروپا ورق گرم 5 یورو رشد داشته 655 یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم در 920 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت.
قیمت ورق دو میلیمتر رشته بری شده آذرنورد طاهای کاشان در هفته گذشته با قیمت 40200 تومان معامله شد.
تحلیل هفته
بازار جهانی
بازار جهانی علیرغم بهم ریختگی و سردرگمی به کف خود رسیده، کاهش قیمت شمش در حد ۱۰-۲۰ دلار بوده در حالیکه نفت بر مدار ۷۰ دلار مانده، با این حال بازارها در رکود مانده و این رکود ادامه خواهد داشت، در نتیجه تولید کاهش خواهد یافت. پایین آمدن قیمت شمش به معنای افت قیمت سنگ آهن نیست چرا که محدوده ۹۰ دلار کف قیمت سنگ آهن است و غولهای معدنی قدرت آن را دارند که کاهش تولید را تحمل کنند تا قیمت را حفظ. نمایند.
بازار ایران
عرضه به سمت محدودیت پیش میرود چون قطعی برق شروع شده، از طرف دیگر افت تقاضا عرضه کننده های بزرگ را به سمت کانالیزه کردن عرضه هدایت کرده است. عرضه های مطالباتی در تمام زنجیره دیده میشود این روند اجازه نزدیک شدن قیمت بورس به بازار را نمی دهد. از یک طرف قیمت در بورس بالا می ماند ولی خریداران کالاهای خریداری شده در بورس را زیر قیمت در بازار به فروش می رسانند. این روند فاصله قیمت بورس با بازار را عمیق تر می کند. این فاصله باعث عقب نشستن تقاضا و محدود شدن عرضه میشود چون حجم خریدها کاهش مییابد. از کل ۱۷۵ هزارتن گرد عرضه شده در بورس در هفته قبل حدود ۲۰ هزار تن فروخته شد که نیمی از آن مطالباتی بود. این روند قیمت و تقاضا همراه با قطعی برق عرضه را کاهش خواهد داد. عدم خرید میلگرد، بازار شمش را با مشکل تقاضا روبرو می کند. از طرف دیگر قطعی برق عرضه شمش را در تنگنا قرار می دهد در مجموع تولیدکننده شمش با مشکل تولید و فروش مواجه است که به بروز مساله نقدینگی منتهی می گردد. در وضعیت موجود تولید فولاد میانی با کار ساده ای نخواهد بود.
از منظر قیمت، فولاد فضای زیادی برای کاهش قیمت ندارد، قیمت پایه شمش در اردیبهشت سال قبل ۲۰۹۰۲۵ ریال بوده قیمت ارز مبادله هم ۶۱۲۸۷۵، امروز دلار مبادله حدود ۷۰ هزار تومان است و هزینه تولید ۴۵ درصد افزایش یافته بنابراین پایه قیمت شمش برای تولید کننده به زیر ۲۸ هزارتومان و آهن اسفنجی زیر ۱۶ هزار تومان و میلگرد زیر ۳۳ هزار تومان برای تولید کننده صرف نمی کند. بازار صبر می کند تا قیمت به این پایه ها برسد، هرچند بورس این قیمت ها را برنمی تابد، آنچه در هفته های آینده تعیین کننده است مساله انرژی است که با گرمای پیش بینی شده تاثیرش در خرداد دیده خواهد شد.
مساله مذاکرات ایران و آمریکا هم تا خرداد با توجه به محدودیت زمانی دو ماهه روشن خواهد شد. اگر توافق صورت پذیرد ساخت و ساز رواج می گیرد، اگر به نتیجه نرسد مکانیسم ماشه فعال خواهد شد، در هر حال طبق پیش بینی بسیاری از دست اندر کاران اقتصادی با توجه به کسری بودجه حتی با رفع تحریم، نرخ ارز محققاً بیش از ۷۰ هزارتومان خواهد بود حتی بدبینانه ترین حالت بیش از صد هزار تومان پیش بینی شده است. هرچند بازار فولاد این روزها با رکود روبروست ولی امضا تفاهم با آمریکا بسرعت بازار را تعیین تکلیف خواهد کرد. در هر حال چه تفاهم بشود یا نشود بازار خرداد ماه فعال تر از اردیبهشت دیده می شود.
در نهایت فارغ از نتیجه مذاکرات یا نرخ ارز باید به انرژی و تاثیر آن روی تولید توجه کرد.
بدون دیدگاه